6 Септември 2013
518479
Апетитка с чорбаджийски чушки
Апетитка с печени чушки, домати и чорбаджийски чушки
Апетитка с чорбаджийски чушки, или чушки сорт рибки
Лютивка със сос от чушки и чесън
Апетитка с домати, моркови и чесън
Лютивка със зелени домати
Лютивка с доматен сос
Лютивка със зелени чушки
Лютивка с чушлета шипка
Апетитка с готово пюре
Лютивка със зелени чушки
6 кг узрели домати
6 кг зелени чушки
2 кг люти чорбаджийски чушки
3 глави чесън
2 връзки магданоз
За маринатата:
4 ч.ч. оцет
3 и 1/2 ч.ч. захар
3 ч.ч. олио
1 ч.ч. сол
Обелените домати смиламе. Зелените чушки изпичаме, почистваме от семките, обелваме и нарязваме на ивички. Измиваме чорбаджийските чушки, отрязваме им дръжките и ги нарязваме на 2-3 см парченца. Обелваме и нарязаме на ситно чесъна. Сваряваме доматите на гъсто пюре. В дълбока тенджера възвираме маринатата, варим в нея 15 минути чорбаджийските чушки, прибавяме лентичките зелени чушки, доматеното пюре и чесъна. Сгъстяваме и наръсваме с магданоза. Насипваме топлата лютивка в буркани, затваряме ги и стерилизираме 30 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари