Баница с тиква и орехи
кори за баница
масло
За плънката:
настъргана тиква
захар
около 2-3 щипки сол
шепа галета или грис
едро счукани орехи
канела
Маслото се разтопява. Разгъва се пакетът с корите и се взима една кора. Намазва се цялата с разтопено масло и върху нея се слага втора кора, пак се намазва с разтопеното масло и отгоре се слага още една. Върху третата кора, без да се маже с масло, се слага обилно от плънката. Завива се на руло и се слага в намазана с олио тава - не с масло, защото залепва. Така се нареждат и останалите кори. Когато тавата се напълни, рулата се намазват с разтопеното масло. В загрята на 180 С фурна, с включен вентилатор, се пече тиквеника докато се зачерви. Когато е готов се изважда от фурната, оставя се за десетина минути и се наръсва обилно с пудра захар.
За плънката всички продукти се объркват добре.