2 Септември 2013
133817
Баница с тиква от готови кори
Сиропирана баница с тиква
Баница с тиква и орехи
Лесен тиквеник рецепта
Вкусен тиквеник с готови кори
Баница с тиква, сушени плодове и овесени ядки
Сиропирана баница с тиква
Клин с тиква и ориз
Баница с тиква, сушени плодове и овесени ядки
400 г готови кори
3/4 ч.ч. олио
За плънката:
800 г тиква
2-3 с.л. финни овесени ядки
1/2 ч.ч. нарязани орехи
1 ч.ч. сухи плодове – стафиди, смокини, фурми, сини сливи и др.
3/4 - 1 ч.ч. захар или съответното количество подсладител
1 ч.л. канела
Тиквата се настъргва на едро ренде. Плодовете се нарязват на малки парченца. Смесват се всички продукти, без олиото. Поръсва се една кора с олио, върху нея се слага втора кора, поръсва се с олио и се разстила от плънката. Навива се на руло и се поставя в намаслена тава. След като се наредят всички рула се намазват отгоре с олио. Тиквеникът се пече на 190-200 С до зачервяване. По желание при сервиране се поръсва с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари