Вкусни и лесни рецепти за баница с тиква-тиквеник

вход през zajenata.bg
133817

Клин с тиква и ориз

1/2 бр. (1 кг) тиква
1 ч.ч. (200 г) ориз, булгур или фиде
4 бр. яйца
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
1 ч.ч. (200 г) захар
250 г масло

Към тиквата, нарязана на кубчета, се прибавят яйцата, свареният ориз или булгур (ако се употреби фиде, то не се вари, а само се натрошава) и сол на вкус. От брашното, малко сол и необходимото количество вода се замесва тесто за баница. От тестото се разточват два листа, от които първият трябва да е малко по-голям от дъното на тавата, за да се загъне плънката. Плънката се разстила на пласт с дебелина 1.5 см, поръсва се със захарта и се покрива с вторият лист. Клинът се пече в средно силна фурна. След изпичането му от едната страна се обръща върху друга тава, също добре намазана с масло, за да се изпече и от другата страна. За да не останат краищата сухи, отстрани в тавата се поставят бучици масло. Изпеченият клин се покрива с кърпа или с тава, за да омекне. Тиквената плънка може да се използва за приготвяне на кашник. В такъв случай тя се изсипва в тава, обилно намазана с масло, заглажда се и се пече в средно силна фурна.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft