2 Септември 2013
133817
Баница с тиква от готови кори
Сиропирана баница с тиква
Баница с тиква и орехи
Лесен тиквеник рецепта
Вкусен тиквеник с готови кори
Баница с тиква, сушени плодове и овесени ядки
Сиропирана баница с тиква
Клин с тиква и ориз
Вкусен тиквеник с готови кори
500 г готови кори
около 1 кг тиква
1 ч.ч. (200 г) захар
150 г орехи
1/2 ч.ч. (100 мл) олио
Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава в малко мазнина и захар, докато омекне и се изпари водата й. Всяка кора се разстила върху хартия, ръси се с мазнина, задушена тиква, захар и счукани орехи и се навива на руло с помощта на хартията. Нарежда се в тава, намазана с олио, и се пече в умерена фурна. Когато се зачерви отгоре, се изважда и се покрива с кърпа. По желание може да се поръси с пудра захар след като изстине, а в плънката да се прибави и канела.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари