Вкусни и лесни рецепти за баница с тиква-тиквеник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баница с тиква, сушени плодове и овесени ядки
133824

Баница с тиква, сушени плодове и овесени ядки

400 г готови кори
3/4 ч.ч. олио
За плънката:
800 г тиква
2-3 с.л. финни овесени ядки
1/2 ч.ч. нарязани орехи
1 ч.ч. сухи плодове – стафиди, смокини, фурми, сини сливи и др.
3/4 - 1 ч.ч. захар или съответното количество подсладител
1 ч.л. канела

Тиквата се настъргва на едро ренде. Плодовете се нарязват на малки парченца. Смесват се всички продукти, без олиото. Поръсва се една кора с олио, върху нея се слага втора кора, поръсва се с олио и се разстила от плънката. Навива се на руло и се поставя в намаслена тава. След като се наредят всички рула се намазват отгоре с олио. Тиквеникът се пече на 190-200 С до зачервяване. По желание при сервиране се поръсва с пудра захар.

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft