Турски рецепти с булгур

вход през zajenata.bg
255909

Булгур с ориз и арпа

Необходими Съставки

булгур - 2 ч.ч.
ориз - 2 ч.ч.
арпа - 1 шепа
доматено пюре - 1 с.л.
пюре от чушки - 1 с.л.
сол - 2 ч.л.
масло - 250 г
лимонов сок - от 1 лимон

Начин на приготвяне

Измиваме ориза много добре под течаща вода и го отцеждаме. 

Запържваме го за кратко заедно с арпата в половината от маслото, посоляваме с 1 ч.л. сол и го заливаме с 2 ч.ч. вода. 

Покриваме съда с капак и намаляваме силата на котлона на средна степен. След като ориза попие водата намаляваме огъня на най-слаба степен и оставяме да се задушава за още 20 минути. 

В отделен съд слагаме 2 ч.ч. вода да заврат и в тях слагаме останалото масло с двата вида пюре да заври. Прибавяме 1 ч.л. сол и сока на лимона и изсипваме булгура. Разбъркваме добре, захлупваме и варим на тих огън за 20 минути.

Оставяме булгура да изстине за 10 минути и го разбъркваме заедно с ориза и арпата. 

Сервираме топъл.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft