Пълнени чушки с булгур и ориз
Необходими Съставки
чушки - 20 бр. тумбести, може и камби
кайма - 500 г
булгур - 1/2 в.ч.
ориз - 1/2 в.ч.
лук - 1 - 2 глави
магданоз - 2 - 3 стръкчета
доматен сос
доматено пюре - 1 с.л.
черен пипер
олио
сол
СОС
доматено пюре - 1 с.л.
сол
олио
вода
Начин на приготвяне
Първо се почистват камбите.
После в дълбока купа се слага каймата, рендосан лук, доматен сос и доматено пюре, черен пипер и сол. След това се добавят олио, булгур, ориз и накълцан магданоз. Всичко това се разбърква много добре.
С тази плънка се пълнят камбите и се нареждат в тенджера. В отделна купа се слага доматено пюре, 2-3 чаши вода, олио и сол.
Разбъркват се и се заливат камбите. Ако е необходимо, се добавя вода, но не много. Варят се първо на селен, после на среден огън до готовност на ориза и булгура.
По желание след това могат да се нареждат в тава с предварително приготвен ориз и кисело зеле и да се запичат малко и във фурна.