Турски рецепти с булгур

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнени чушки с булгур и ориз
256049

Пълнени чушки с булгур и ориз

Необходими Съставки

чушки - 20 бр. тумбести, може и камби
кайма - 500 г
булгур - 1/2 в.ч.
ориз - 1/2 в.ч.
лук - 1 - 2 глави
магданоз - 2 - 3 стръкчета
доматен сос
доматено пюре - 1 с.л.
черен пипер
олио
сол
СОС
доматено пюре - 1 с.л.
сол
олио
вода

Начин на приготвяне

Първо се почистват камбите. 

После в дълбока купа се слага каймата, рендосан лук, доматен сос и доматено пюре, черен пипер и сол. След това се добавят олио, булгур, ориз и накълцан магданоз. Всичко това се разбърква много добре. 

С тази плънка се пълнят камбите и се нареждат в тенджера. В отделна купа се слага доматено пюре, 2-3 чаши вода, олио и сол. 

Разбъркват се и се заливат камбите. Ако е необходимо, се добавя вода, но не много. Варят се първо на селен, после на среден огън до готовност на ориза и булгура. 

По желание след това могат да се нареждат в тава с предварително приготвен ориз и кисело зеле и да се запичат малко и във фурна.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft