Пълнени чушки с булгур
Необходими Съставки
чушки - 10 бр. за пълнене
булгур - 10 с.л. едър
гъби - 4 бр., по избор
лук - 1 глава
зехтин - ½ ч.ч.
джоджен - 1 с.л., сух
стафиди - 1 с.л., птичи (дребни, кръгли и тъмни)
чесън - 3 скилидки
домат - 1 бр. за капак
доматено пюре - 1 с.л.
магданоз - ½ връзка
лимони - 1/2 бр.
захар - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1 ч.л.
Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука и го запържваме в зехтина.
Прибавяме смачкания чесън, нарязаните на дребно гъби, доматеното пюре и измития булгур. Запържваме за кратко.
Отстраняваме от котлона и прибавяме солта, черния пипер, захарта, стафидите и останалите подправки, разбъркваме добре.
С получената смес пълним изчистените от дръжките и семките чушки.
Доматите режем на кръгчета, които слагаме за капачета на напълнените чушки.
Нареждаме ги в дълбока тенджера и ги заливаме с вода, колкото да покрие чушките.
Прибавяме сока на лимона и варим, докато булгурът омекне на тих огън за 30 минути.