Рецепти за козунак

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Великденски козунак с шоколад и стафиди
760567

Великденски козунак с шоколад и стафиди

5 бр. яйца
250 г захар
250 мл прясно мляко
7 г суха мая (1 пакетче) или 1/2 кубче мая
50 г масло или олио
2 ванилии
настъргана кора от лимон по желание
1 кг брашно
100 г шоколад
50 г стафиди
1 бр. жълтък за намазване

Маята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно с 1 с.л. захар, и се оставя на топло да бухне. Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, постепенно се добавя разтопеното и леко охладено масло (или олио). Прибавят се втасалата мая, ванилиите, стафидите, начупеният на парченца шоколад, кора от лимон и брашното да се получи меко тесто. Оставя се да бухне на топло и отново се омесва. Това се повтаря 3 пъти.
След това тестото се разделя на 3 топки, които се оформят на рула и се оплитат на плитка. Поставят се във намазана с мазнина форма и се оставя да втаса и да изпълни формата. Намазва се отгоре с разбития с 2-3 капки олио жълтък (за гланц) и обилно се поръсва със захар. Пече се в умерена фурна. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft