Рецепти за козунак

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Козунак с мармалад и орехи
760558

Козунак с мармалад и орехи

500 мл прясно мляко
200 г захар
5 бр. яйца
настъргана лимонова кора
1 кубче мая
125 г масло
1.5 кг брашно
За плънката:
мармалад или по-гъсто сладко
счукани орехи
За намазване:
1 бр. жълтък
захар
счукани орехи

От продуктите се омесва козуначено тесто. Оставя се да втаса на топло докато удвои обема си. Омесва се повторно и се разделя на 3 топки, които се разточват на кори с дебелина 1 см. Намазват се с мармалад и орехи и се завиват на рула. Слагат се в кексови форми и се оставят да втасат още веднъж. Малко като се надигнат се намазват с разбит жълтък и се поръсват обилно със захар и орехи. Пекат се до зачервяване на умерена фурна.
 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft