10 Рецепти за вкусни Великденски козунаци

вход през zajenata.bg
185324

Великденски козунак

Продукти:

1 кг брашно

500 мл хладко мляко
100 гр. захар
2 пакетчета суха мая
150 гр. масло, на стайна температура
1 ч. л. сол
3 яйца
кората на 2 лимона
2 ч. л. ванилия
2 жълтъка с малко мляко за намазване
4-5 с. л. кристална захар за поръсване
Приготвяне:

• Замесете меко тесто от посочените продукти и оставете да втаса за около час.
• После го разделете на 8 равни части и ги окръглете.
• Оставете ги около 15 минути да почиват, за да можете да ги разтегнете на дълги масури, които после да оплетете по 4 на плитка или осукайте по 2, като после завиете на кръг.

• Поставете готовите козунаци в намаслена тава, застлана с хартия за печене или във форми за кейк.
• Оставете ги да втасат повторно до удвояване на размера им.
• Намажете ги със сместа от разбитото яйце и млякото, и ги поръсете с кристална захар.
• Печете ги в предварително загрята фурна на 180 С за около 45 минути, докато се зачервят и при почукване отдолу издават кух звук.
• Извадете и оставете да се охлаждат без да покривате.
• След като се охладят напълно, съхранявайте в книжен плик до поднасянето им. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft