10 Рецепти за вкусни Великденски козунаци

вход през zajenata.bg
185315

Козунак плитка

Продукти:

1 кг брашно

250 мл прясно мляко
1 кубче мая
250 мл олио
1 шепа стафиди
1 ванилия
300 г захар
6 яйца

 

За намазване:

1 яйце
захар
Приготвяне:

• Към пресятото брашно се прибавя прясното мляко с разтворено в него 1/2 кубче мая.
• Добавят се и олиото, като част от него се оставя за месенето, стафидите, ванилията и захарта.
• Меси се енергично и дълго.
• Добавят се малко брашно с яйцата, останалата мая и двете теста се смесват, като се поливат с по малко олио.
• Меси се дълго и от време на време тестото се удря в плота.
• Оставя се да втаса на топло 1 и 1/2 часа.
• Намесва се отново и се маже с олио.
• Разделя се на 3 части, които се сплитат на плитка.
• Оставя се да втаса, маже с яйце и се ръси със захар.
• Козунакът плитка се пече в силно загрята фурна (220 С). 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft