Какво да сготвим набързо в четвъртък за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
165956

Винени филенца ВЕЧЕРЯ

400 г пилешко бонфиле
1 ч.ч. бяло вино
2 с.л. пшенично нишесте
4 с.л. галета
2 стръка зелен лук
200 мл. сок от ананас
черен пипер
сол
индийско орехче
кориандър
1 скилидка чесън
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. олио

Филенцата (400 г) се заливат с течността от ананасовия компот (200 мл.) и престояват 2 часа на студено. Отцеждат се, овалват се в пшеничното нишесте (2 с.л.) и се изпържват в загрятото олио. Щом поомекнат и поруменеят, се заливат с виното (1 ч.ч.). Тенджерата се захлупва и те се задушават на тих огън. Течността трябва да е станала на половина. След това се изваждат с решетъчна лъжица. В соса се прибавя галетата (4 с.л.) и ври при постоянно разбъркване, докато се сгъсти. Налива се и ананасовата марината и сосът продължава да ври. Прибавят се подправките, счуканият чесън (1 скилидка) и лимоновият сок. Филенцата се връщат в соса, оставят се да поврят 1-2 минути и се поднасят веднага, поръсени със ситно нарязан пресен зелен лук (2 стръка).
Съвет: Ако вместо филенца ползвате соеви хапки или шницели, трябва да ги залеете с горещ компот от ананас, разреден с вода, в посоченото на опаковката съотношение сух продукт-вода.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft