10 рецепти за вкусна домашна лютеница

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вкусна лютеница на фурна
411841

Вкусна лютеница на фурна

 Продукти:
1.5 - 2 кг чушки (може и дребни чушлета)
1 кг патладжани (може и без него, на вкус)
около 3 кг домати
2-3 глави лук
1 глава чесън
моркови - слагам, колкото имам
1 ч.ч. захар (може да варира - на вкус)
2-3 с.л. сол (може и повече - на вкус)
1 или повече люти чушлета
1/3 ч.ч. вино
1/3 ч.ч. оцет
1 ч.ч. олио
подправки по избор (аз не добавям)


Приготвяне:
Доматите се почистват от дръжките, нарязват се на едро, посоляват се и се оставят да се отцеди излишната вода, докато подготвим останалите продукти. Обелваме и нарязваме - също на едро - патладжана, осоляваме и него, за да си *пусне черната вода*. Почистваме от семената чушките и ако са едри, нарязваме на 2-3 части. Обелваме чесъна и лука. Почистваме морковите.

Всички продукти смесваме в разлата (желателно дълбока) тава. Печем в силна фурна, като от време на време разбъркваме да не загори. След около 2 часа вадим *ястието* и пасираме малка част в отделен съд, за да преценим дали е достатъчно гъста лютеницата. Ако не е - продължаваме да печем, докато остане почти на мазнина.
След това смиламе с пасатор докато постигнем желаната косистенция, пълним в буркани и заваряваме за стерилизация.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft