10 рецепти за вкусна домашна лютеница

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Стерилизирана печена лютеница
411755

Стерилизирана печена лютеница

Продукти:
1 кг червени чушки
2 кг червени домати
4-5 глави лук
1 ч.ч. олио
сол
1-2 ч.л. захар

Приготвяне:
Всички продукти се почистват и нарязват на парчета. В дълбока тава се нареждат чушките, върху тях лукът и най-отгоре доматите. Между пластовете се ръси по малко сол и олио. Върху доматите се поръсва сол, захарта и остатъка от олиото. Пече се във фурна докато продуктите омекнат и течността се поизпари. След като поизстине, цялата смес се смила в машинка за месо. Опитва се на сол. Ако има течност, се доварява на огъня, докато се сгъсти. Пълнят се бурканите, затварят се херметически и се стерилизират 10 минути.

От посочените количества излизат 6-7 конфитюрени бурканчета.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft