30 Април 2012
132801
Вредни ли са пържените картофи
Вреден ли е шоколадът
Вредни ли са фъстъците
Вредни ли са колбасите
Вредно ли е олиото
Вредни ли са хамбургерите
Вредни ли са газираните напитки
Вредни ли са сандвичите
Вредно ли е виното
Вредни ли са бисквитите
Вреден ли е хлябът
Вредно ли е маслото
Вреден ли е хлябът
Убедени, че от него се пълнее, ние ядем все по-малко хляб. Абсолютна заблуда, казват диетолозите, съветващи ни да консумираме поне 250 г дневно. Най-вече заради бавните захари, които се усвояват постепенно от организма, зареждат го задълго с енергия, не предизвикват прекомерно отделяне на инсулин, водещо до внезапни пристъпи на глад. Още повече, че когато е в стомаха, хлябът създава усещане за ситост. Дори, ако е бял, той е пълен с витамини от група В, магнезий, цинк, желязо. В него има малко мазнини (1%) и много фибри, полезни за стомашно-чревния тракт.
Още от "Здравни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари