24 Ноември 2012
224611
Сарми с прясно зеле
Спанак с ориз
Макарони с домати
Супа със зеленчуци
Зелен боб
Ориз със зеленчуци
Гъби със зеленчуци
Селски картофи
Постна супа с леща
Гъби със зеленчуци
500 гр гъби
1 глава лук
1 морков
1 чушка
2 с.л. доматено пюре
2 ч.л. червен пипер
4 с.л. брашно
черен пипер
чубрица
сол
магданоз
Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Гъбите - на четвъртинки, ако са по-дребни или на по-малки парченца, ако са от едрите. Загрява се олио и в него се изпържват лукът, морковите и чушката. Добавят се гъбите и сол на вкус. Разбърква се и се слага червения пипер. Налива се вода - да покрива зеленчуците и малко отгоре. Слага се доматеното пюре.Оставя се да се готви до готовност на лука и гъбите. Брашното се разтваря в малко студена вода и се изсипва. Оставя се на котлона да заври и се отмества. Слагат се останалите подправки и се поръсва с нарязан магданоз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари