24 Ноември 2012
224600
Сарми с прясно зеле
Спанак с ориз
Макарони с домати
Супа със зеленчуци
Зелен боб
Ориз със зеленчуци
Гъби със зеленчуци
Селски картофи
Постна супа с леща
Спанак с ориз
Продукти: Спанак-800 г-1кг,2 кафени чашки растително масло, 2 главички кромид лук,,2 кафени чашки ориз,, 1 супена лъжица доматено пюре,1/2 връзка магданоз,джоджен(пресен или сушен), черен пипер и сол на вкус
Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавят се доматеното пюре(разредено с малко вода) и почистеният, добре измит и нарязан спанак. След задушаването на спанака се добавя оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Залива се с 5 кафяни чашки гореща вода,подправя се на вкус с черен пипер и сол и се оставя да кукри на тих огън или се запича във фурна. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с кисело мляко или кисели краставички.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари