Постни ястия рецепти

вход през zajenata.bg
224600

Спанак с ориз

Продукти: Спанак-800 г-1кг,2 кафени чашки растително масло, 2 главички кромид лук,,2 кафени чашки ориз,, 1 супена лъжица доматено пюре,1/2 връзка магданоз,джоджен(пресен или сушен), черен пипер и сол на вкус
Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавят се доматеното пюре(разредено с малко вода) и почистеният, добре измит и нарязан спанак. След задушаването на спанака се добавя оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Залива се с 5 кафяни чашки гореща вода,подправя се на вкус с черен пипер и сол и се оставя да кукри на тих огън или се запича във фурна. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с кисело мляко или кисели краставички.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft