Рецепти за ястия, подходящи за пости

вход през zajenata.bg
283107

Гъби с праз лук

Продукти за 4 порции:
4 сини домата
4 чушки
4 моркова
1 глава кромид лук
1кг червени домата
1ч.л. сол
1ч.л. червен пипер
1ч.л. захар
4- 5 клонки пресен магданоз
100мл олио

Приготвяне:
Сините домати се измиват почистват и режат на филийки. Слагат се в купа, осоляват се и се оставят да се отцедят. Махат се дръжките и семките на чушките. Режат се на правоъгълни парчета. Морковите и домати се измиват и стържат на ренде. Лукът се бели и накисва във вода. Включва се скара. Маже се обиилно с олио. Изпичат се филиите патладжан и чушките. Отделно глават лук се отцежда добре от водата. Реже се както е цяла на филии. Запичат се поледно на скарата, след което уредът се изключва. Грилованите зеленчуци се слагат в тавичка. Взема се дълбок тиган. Налива се 50мл олио и съдът се поставя на включен котлон. Добавят се настърганите домати и моркови. Поръсва се 1/2ч.л. сол и 1ч.л. захар. Долива се 100- 150 мл вода. Оставя се да ври на слаб огън 30 минути. Накрая се поръсва ситно нарязан магданоз и червен пипер. Доматеното сосче се обърква добре и ставя да къкри на изключен котлон. Яхнийката доматки се слага в порцеланова купа. Всеки си сервира зеленчуци печени на скара, след което ги полива с готвен доматен сос.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft