Рецепти за ястия, подходящи за пости

вход през zajenata.bg
283083

Скумрия на фурна

Продукти за 4 порции:
4 почистени замразени скумрии
1 лимон
1/2ч.ч. зехтин
1/2ч.л. сол
300г домашна лютеница
1 връзка зелен лук
1/2ч.ч. обезкостени маслини

Скумриите се оставят на стайна температура да се размразят. Половината от лимона се изцежда в чаша. Размразените риби се измиват на течаща вода. Отрязват се главите и перките при опашката. Рибите се осоляват и поливат с лимонов сок. Слагат се в тава за печене. Поливат се с 1/2ч.ч. зехтин и 1ч.ч. вода. Покриват се с алуминиево фолио. Пекат се 30- 40 минути на умерена фурна. После се маха фолиото и се връщат да се допекат, още 10- 15 минути. Лютеницата се слага в купа. Добавят се маслините и зеленият лук нарязан на ситно. Всичко се обърква. В квадратни чинии се слага по скумрия, гарнирана със салатата от лютеница. Върху всяка риба се слага по кръгче лимон.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft