3 Юли 2012
247349
Гювеч с ориз
Гювеч с картофи
Гювеч с телешко
Гювеч със зеленчуци
Гювеч в пръстен съд
Гювеч с наденица
Гювеч с грах и свинско
Гювеч със свинско и зеленчуци
Гювеч със свинско и зеленчуци
свинско месо - 1 кг
олио - 1/2 чаша
лук - 4 глави
домати - 7 - 8
червени чушки - 7 - 8
ориз - 1 чаша
червен пипер - 1 ч.л.
магданоз
сол
Месото се нарязва на по-големи парчета и се пържи в сгорещена мазнина. Изважда се и в същата мазнина се запържва до омекване нарязаният на едри кубчета лук.
Прибавят се 1-2 домата, нарязани на ситно и ястието ври, докато сокът не се изпари. Посолява се, подправя се с червения пипер и се разрежда с гореща вода. Месото се връща в тенджерата и всичко се вари на умерен огън.
Щом месото поомекне, се добавят почистените и нарязани на едро чушки, останалите домати, както и ориза. Ястието се разбърква и се изсипва в гювеч.
Пече на умерена фурна, а ястието се поднася с наситнен магданоз.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари