Гювеч в пръстен съд
картофи - 1 кг
домати - 3 броя или 1 консерва
лук - 4 глави
чушки - 2 зелени пиперки
моркови - 2 броя, по - големи
зелен фасул - 250 г
грах - 150 г
бамя - 200 г
люти чушки - 1 брой
чорбаджийски чушки - 4 - 5 броя
олио - 5 с.л.
сол
магданоз - 1 връзка накълцан
Измийте и почистете всички зеленчуци, а доматите обелете и настържете. Наситнете лютата чушка. Останалите зеленчуци нарежете на парчета със среден размер.
Започнете да редите зеленчуците в пръстен гювеч, като започнете с лука, след него картофите, лука и така докрай. Посолявайте и добавяйте по желание малко черен пипер между редовете.
Най-накрая сипете настърганите доматите и залейте с олиото. Захлупете гювеча с капака и сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса.
Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен магданоз и копър и поднесете.