Рецепти за ястия в гювеч

вход през zajenata.bg
247331

Гювеч с грах и свинско

свинско месо - около 1 кг

картофи - 1 кг
грах - 1 консерва, голяма
домати - 4 броя
лук - 2 - 3
чесън - 1 глава, цели скилидки
копър - 1/2 връзка
дафинов лист - 2 броя
черен пипер - млян и цели зърна
червен пипер - 1 ч.л.
вино - 1 и 1/2 ч.ч.

Свинското месо нарежете да едри хапки, поръсете със сол и черен пипер обилно и го объркайте. Изпържете го на 2-3 пъти в сгорещена мазнина, докато си смени цвета равномерно.

Сипете в подмазнения гювеч. Добавете почистените и едро нарязани картофи, накиснати за кратко във вода с 2 с.л. оцет и отцедени.

Накълцайте лука и сложете да се запържи в около 100 мл мазнина. Към края добавете целите скилидки чесън и ситно скълцаните домати. Объркайте за 1 минута и снемете от котлона. Овкусете с малко сол и черен пипер.

Сипете в гювече отцедения грах, отгоре лука с чесъна и домати и леко объркайте, като добавите подправките дафиновите листа и скълцания копър.

Долейте виното и при нужда още топла водичка. Сложете капак и пъхнете да се пече в силно загряна фурна за 1 час и 30 минути. 

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft