Вредни, или полезни са наистина жълтъците

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Друга стойностна съставка в жълтъка e лецитинът
35923

Друга стойностна съставка в жълтъка e лецитинът

Друга стойностна съставка в жълтъка, от която сигурно също не приемате достатъчно, е лецитинът. Той е много полезен за клетъчните мембрани, които контролират какво влиза и какво излиза от тялото ни. Освен това той държи и холестерола ни под контрол и е в помощ на храносмилателната система. Всяка клетка в човешкото тяло се нуждае от лецитин и въпреки това е трудно да го намерите в друга храна – ако не броим яйцата. Те са най-добрият източник за покриване на нуждите ни от лецитин. На възрастните са необходими поне 6г лецитин дневно; билдерите се нуждаят от още повече. В едно голямо количеството му е малко над 1г.
 

1
2
3
Здравословно хранене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft