10 Май 2013
35918
Жълтъкът съдържа омега-3 мастни киселини
Друга стойностна съставка в жълтъка e лецитинът
Жълтъкът от едно голямо яйце
Друга стойностна съставка в жълтъка e лецитинът
Друга стойностна съставка в жълтъка, от която сигурно също не приемате достатъчно, е лецитинът. Той е много полезен за клетъчните мембрани, които контролират какво влиза и какво излиза от тялото ни. Освен това той държи и холестерола ни под контрол и е в помощ на храносмилателната система. Всяка клетка в човешкото тяло се нуждае от лецитин и въпреки това е трудно да го намерите в друга храна – ако не броим яйцата. Те са най-добрият източник за покриване на нуждите ни от лецитин. На възрастните са необходими поне 6г лецитин дневно; билдерите се нуждаят от още повече. В едно голямо количеството му е малко над 1г.
Здравословно хранене
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари