10 Май 2013
35918
Жълтъкът съдържа омега-3 мастни киселини
Друга стойностна съставка в жълтъка e лецитинът
Жълтъкът от едно голямо яйце
Жълтъкът съдържа омега-3 мастни киселини
Жълтъкът съдържа омега-3 мастни киселини под формата на докосаексеноична киселина (ДЕК) – да, същата здравословна мазнина, съдържаща се в риби като сьомгата. А тази киселина е жизненоважна за правилната комуникация между клетките в нервната система, за функционирането на мозъка и очите и регулирането на мастния профил на кръвта. Хранителните навици на повечето хора са характерни с дефицит на омега-3 мазнини и този недостиг си казва думата – травми в ставите и мускулна слабост, да не говорим за другите проблеми. Един жълтък съдържа 18мг ДЕК, а в обогатени яйчни продукти тя може да стигне до 120-150мг. Това са яйца от кокошки, захранени със специална диета, богата на ДЕК, но тези яйца са по-скъпи.
Здравословно хранене
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари