Еклеров сладкиш с тиква
250-300 г тиква
3 ч.ч. брашно или 3-4 филии хляб
100 мл олио
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 бр. яйца
1-2 с.л. канела
захар или мед за сиропиране по желание
Начин на приготвяне
Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Сварява се и се пасира (или се намачква с вилица). Добавят се канелата и 1/2 ч.ч. захар. Кипват се 1 ч.ч. вода и 100 мл олио. Добавя се 1 ч.ч. захар. Към сместа се слага и брашното или 3-4 тънки филийки хляб без кората. Получава се гъсто тесто. Към него едно по едно се прибавят яйцата с непрекъснато бъркане. Получава се лепкаво тесто. Към него се прибавя и пасираната тиква с канелата. Изсипва се в намаслена тава и се пече в умерена фурна до готовност - около 40-60 минути, в зависимост от фурната. За по-добър вкус се сиропира с 1:1 вода и захар или мед.