Началото на пролетта носи със себе си не само дългоочакваното затопляне, но и така неприятната авитаминоза . Острият недостиг на витамини и отслабеният имунитет водят до бързо разпространение на вирусни инфекции и влошаване на хроничните заболявания. Ето защо сега е моментът да си спомните за сочните свежи зеленчуци и подправки , които, както е известно, се отличават не само с отлични вкусови качества, но и с многобройни полезни свойства, а при редовно използване може да ви спасят и от редица заболявания.
Лекарите и диетолозите препоръчват употребата на тези „ зелении “, които са характерни за нашата географска ширина, а именно – копър, магданоз , маруля, лук , тъй като те са нещо обичайно за организма ви и поради тази причина ще са му много по-полезни от екзотични плодове от далечни земи.