Лесни рецепти за кавърма

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кавърма със свинско, или телешко
127461

Кавърма със свинско, или телешко

1 кг свинско или телешко месо без кост
4 стръка праз
200 мл червено вино
или 70-80 мл винен оцет
200 мл вода
1 к. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер

70-80 мл олио
2 дафинови листа

4-5 яйца (според броя на порциите)
• Месото се задушава в мазнината и малко вода.

• Прибавят се червеният и черният пипер, останалата вода и виното(оцет).
• Празът се нарязва на не много ситно и се прибавя половин час, след като месото е завряло.
• Когато месото и празът са омекнали, се прибавя дафиновият лист.
• Изсипва се в тава (сосът трябва да е останал наполовина).
• Правят се "гнезда", в които се чукват яйцата и се запича за 10-на минути във фурната.
• Кавърмата се сервира, като на всяка порция трябва да има по едно яйце и се поръсва с червен пипер. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft