2 Декември 2014
430447
Как да пържим правилно риба
Ако рибата е престояла дълго замразена
Как да приготвим пикантна риба
Как да притопляме правилно пържена риба
Как да варим риба
Премахване на миризма от риба в кухнята
Печене на рибено филе във фурна
Как да не ви залепва рибата при пържене
Как да премахнем неприятна блатна миризма на рибата
Как да отстраните миризмата от риба
Как да чистим люспите на рибата
Как да не се плъзга рибата при чистене
Как ще познаете прясната риба
Как ще познаете прясната риба
Купувайте прясна риба само когато се предлага поставена в съдове, пълни с лед.
Ще познаете прясната риба по очите – те трябва да бъдат блестящи и прозрачни, а цветът на хрилете да е яркочервен.
Когато готвите месо или риба в микровълнова фурна, за да се сготви хубаво отвътре, е препоръчително да се нареже на парчета.
Когато си купувате миди, избягвайте да избирате тези, които са тежки. Това означава, че при улова те вече са били мъртви и са пълни с пясък.
Когато подготвяте за консумация шаран, трябва много внимателно да отстраните заседналата кръв в коремната кухина, защото в противен случай ще горчи.
Когато купуате калмари, избирайте най-дребните, защото те са и най-крехки.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари