2 Декември 2014
430360
Как да пържим правилно риба
Ако рибата е престояла дълго замразена
Как да приготвим пикантна риба
Как да притопляме правилно пържена риба
Как да варим риба
Премахване на миризма от риба в кухнята
Печене на рибено филе във фурна
Как да не ви залепва рибата при пържене
Как да премахнем неприятна блатна миризма на рибата
Как да отстраните миризмата от риба
Как да чистим люспите на рибата
Как да не се плъзга рибата при чистене
Как ще познаете прясната риба
Как да не се плъзга рибата при чистене
За да се намалите неприятната миризма при варене на риба, във водата се прибавя саламура,която е приготвена от кисели краставички (1/2 чаша на 1 л вода).
За да не се плъзга рибата при чистене, ръцете се посипват със сол. Ако люспите се чистят много трудно, рибата се потапя за минутка във вряща вода или се залива с оцет.
Мидите се познава дали са пресни, ако се отворят веднага щом заврят.
Можем да познаем дали рибата е прясна, като я потопим в студена вода – ако потъне на дъното, може да се консумира, но ако остане на повърхността, означава е развалена.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари