Доматена кухня

вход през zajenata.bg
103331

Картофи с нахут и домати

2 с. л. зехтин
1 (200г) глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 ч. л. смлян кимион
2 ч. л. смлян кориандър
4 (800 г) картофа
400 г консервирани домати
1 с. л. доматено пюре
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
310 мл вода
300 г консерва нахут

ситно нарязани листа кориандър (магданоз)

• Зехтинът се загрява в голям тиган.
• Прибавя се лукът, който е нарязан на филийки и пресованият чесън.
• Запържват се, докато лукът омекне, след което се подправят с кимион и кориандър.
• Запържват се за 1-2 минути или докато подправките пуснат аромат.
• Прибавят се нарязани на едро картофи и се готвят, разбърквайки често, докато леко покафенеят.
• Добавят се нарязани на кубчета домати, доматеното пюре, захарта и водата и 1 ч. л. сол.
• Ястието се задушава на умерен огън за 25 минути или докато картофите станат готови.
• Прибавят се отцеденият нахут и ситно нарязаният кориандър.
• След 2-3 минути картофите с нахут и домати се свалят от печката. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft