14 Юли 2012
103320
Вкусен пинджур
Печени домати с Mоцарела
Картофи с нахут и домати
Домати с авокадо и кашкавал
Пълнени домати с кашкавал и кренвирши
Мусака с домати и картофи
Рататуй
Пълнени домати с ориз
Домати плакия
Домати на фурна
Домати плакия
750 г едри узрели домати
2-3 глави кромид лук
5-6 с. л. галета
70 мл олио
1/2 връзка магданоз
сол
смлян черен пипер
• Доматите се измиват и се нарязват на кръгове с дебелина 1/2 см.
• Главите лук се обелват и се разрязват на половинки.
• След това се нарязват на тънки филии (като полумесеци).
• Магданозът се измива и се нарязва на дребно.
• Огнеупорна тава се намаслява.
• Дъното се покрива с филии от домати.
• Над тях се нарежда лукът и се поръсва с олио.
• Следват галетата, магданозът, черният пипер и солта.
• Вторият ред се нарежда в същата последователност.
• Тавата се поставя в предварително загрята фурна на 180 С за 90 минути, докато остане на мазнина.
• Цариградската плакия се поднася студена с пилаф.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари