21 Юли 2012
376794
Кекс с яйчен ликьор
Кекс с джинджифил
Кекс с лешници и шоколад
Бананов кекс
Ирландски шоколадов кекс
Вкусен солен кекс
Кекс със сини сливи
Вкусен кекс
Маслен кекс
Солен кекс от сирене и спанак
Кекс с орехи
Кекс с джинджифил
Продукти:
3/4 ч.ч. прясно мляко
1 ч. л. бакпулвер
100 г краве масло
100 г тъмен мед
75 г захар
1 с. л. млян джинджифил
щипка сол
3 ч. ч. брашно
3 яйца
Приготвяне:
• В огнеупорна купа се налива млякото, слага се бакпулверът и се загрява на силен котлон 30 секунди.
• Добавят се маслото, захарта и медът и се оставя на огъня още 1 минута до разтопяване на маслото и меда.
• Дръпва се от огъня.
• Млечната смес се сипва постепенно брашното, прибавят се джинджифилът и солта.
• Разбива се на хомогенна смес.
• Слагат се яйцата и отново се разбива.
• На дъното на кръгла форма с дълбочина 20 см се слага хартия за печене и тестото се изсипва върху нея.
• Джинджифиловият кекс се изпича на фурна (180-200 С) до готовност.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари