Кекс с лешници и шоколад
родукти:
125 г шоколад 75 % какао
130 г печени лешници
3 яйца
200 г краве масло
210 г захар
2 с. л. ром
или 2 ч. л. ромова есенция
1 ч. л. бакпулвер
100 г брашно
Приготвяне:
• Яйцата, заедно със захарта, се разбиват до получаване на пяна.
• Лешниците се смилат или се нарязват на ситно.
• Шоколадът се разтопява на водна баня и се прибавя разтопеното масло.
• Добавят се 2 с. л. ром и се разбърква добре.
• Брашното се смесва с бакпулвера и лешниците и се разбърква добре.
• Яйцата се смесват с шоколада и се прибавя брашнената смес.
• Внимателно се разбърква.
• Форма за печене (24 х 24 см) се намаслява и се застила с хартия за печене.
• Фурната се загрява на 210 С.
• Кексът с лешници се пече за 15-20 минути (зависи от фурната Ви).