21 Юли 2012
376785
Кекс с яйчен ликьор
Кекс с джинджифил
Кекс с лешници и шоколад
Бананов кекс
Ирландски шоколадов кекс
Вкусен солен кекс
Кекс със сини сливи
Вкусен кекс
Маслен кекс
Солен кекс от сирене и спанак
Кекс с орехи
Вкусен кекс
родукти:
5 яйца
2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 бакпулвер
1-2 бр ванилия на прах
3 ч. ч. брашно
Приготвяне:
• Разбиват се поотделно жълтъците и белтъците с по 1 ч. ч. захар.
• Когато разбитите жълтъци са удвоили обема си прибавяме олиото и леко затопленото прясно мляко.
• Разбиваме на твърд сняг белтъците и останалата захар и ги прибавяме постепенно към жълтъчната смес.
• Пресяваме брашното добре и го смесваме със ванилията и бакпулвера.
• Добавяме го и бъркаме със дървена или силиконова шпатула внимателно за да не спадне обема на сместа.
• Печем в тефлонов или друг съд на предварително загрята на 180 гр. фурна до "суха" клечка.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари