Класическа супа топчета
400 г кайма
4 с. л. ориз
2 моркова
1/4 глава целина
100 г домати
1 с. л. краве масло
1 глава кромид лук
1 кубче зеленчуков бульон
смлян черен пипер
сок от 1/2 лимон
магданоз
• Лукът, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета.
• В тенджера се слага 1 с. л. (15 г) масло и се запържват зеленчуците за кратко.
• Сипва се малко вода и се оставят да се задушат за 5 минути.
• Добавя се вода и се оставя да кипне.
• В това време се омесва каймата с 3 с. л. ориз, солта и смленият черен пипер.
• Оформят се топчета с големина на орех.
• Овалват се в брашно и се прибавят към супата.
• Добавя се 1 кубче зеленчуков бульон.
• Супата се вари около 20 минути.
• Прибавят се нарязаните на дребно домати и 1 с. л. ориз.
• Оставя се да къкри на тих огън 15 минути.
• Посолява се на вкус.