Как се прави супа топчета

вход през zajenata.bg
398074

Класическа супа топчета

400 г кайма
4 с. л. ориз
2 моркова
1/4 глава целина
100 г домати
1 с. л. краве масло
1 глава кромид лук
1 кубче зеленчуков бульон
смлян черен пипер
сок от 1/2 лимон
магданоз

• Лукът, морковите и целината се нарязват на дребни кубчета.
• В тенджера се слага 1 с. л. (15 г) масло и се запържват зеленчуците за кратко.
• Сипва се малко вода и се оставят да се задушат за 5 минути.
• Добавя се вода и се оставя да кипне.
• В това време се омесва каймата с 3 с. л. ориз, солта и смленият черен пипер.
• Оформят се топчета с големина на орех.
• Овалват се в брашно и се прибавят към супата.
• Добавя се 1 кубче зеленчуков бульон.
• Супата се вари около 20 минути.
• Прибавят се нарязаните на дребно домати и 1 с. л. ориз.
• Оставя се да къкри на тих огън 15 минути.
• Посолява се на вкус.  

1 2 3 4
5
6 7
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft