Супа топчета с картофи
150 г телешка кайма
600 мл гореща вода
1 голям картоф
1 морков
1 л телешки бульон
2 с. л. настърган Пармиджано
1 малко яйце
1/4 глава настърган кромид лук
сол
смлян черен пипер
копър
• Каймата се омесва с Пармиджаното, яйцето и лукa.
• Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
• От приготвената кайма се правят малки топчета, които се сваряват в кипяща вода (около 600 мл).
• Сварените топчета се отцеждат и се оставят настрани.
• Морковът и картофът се обелват и измиват.
• Настъргват се на едро ренде и се прехвърлят в гевгир, за да се отцедят.
• Бульонът се кипва и се прибавят настърганите зеленчуци.
• Супата се вари 10-15 минути, след което се прибавят сварените топчета.
• Варят се още 2-4 минути и супата се оттегля от огъня.