21 Март 2012
760567
Великденски козунак с шоколад и стафиди
Козунак с рядко тесто
Цветен козунак
Козунак с мармалад и орехи
Козунак и козуначни кифлички
Козунак за Великден
Козунак
Козунак в хлебопекарна
Пухкав козунак
Великденски козунак
Козунак с мармалад и орехи
500 мл прясно мляко
200 г захар
5 бр. яйца
настъргана лимонова кора
1 кубче мая
125 г масло
1.5 кг брашно
За плънката:
мармалад или по-гъсто сладко
счукани орехи
За намазване:
1 бр. жълтък
захар
счукани орехи
От продуктите се омесва козуначено тесто. Оставя се да втаса на топло докато удвои обема си. Омесва се повторно и се разделя на 3 топки, които се разточват на кори с дебелина 1 см. Намазват се с мармалад и орехи и се завиват на рула. Слагат се в кексови форми и се оставят да втасат още веднъж. Малко като се надигнат се намазват с разбит жълтък и се поръсват обилно със захар и орехи. Пекат се до зачервяване на умерена фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари