Как да си направим конфитюр

вход през zajenata.bg
99406

Конфитюр от дюли

Необходими продукти:
- 2 кг дюли
- 1 кг захар
- 2 с.л. ром или гроздова ракия за всеки буркан

Начин на приготвяне:
Плодовете се почистват от мъха, измиват се, изрязва се семенната част и се нарязват на филийки (или на парченца с къдрав нож за рязане на картофи). Слагат се в широк емайлиран съд, заливат се с вода, колкото да се покрият, прибавя се захарта и се варят на умерен огън, докато омекнат. Нареждат се в буркани, заливат се със сиропа, в който са се варили и се добавя ром или ракия. Затварят се херметически.

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft