26 Октомври 2012
99399
Конфитюр от портокали
Конфитюр от смокини
Конфитюр от круши
Конфитюр от дюли
Конфитюр с моркови
Конфитюр с тиква и орехи
Конфитюр от ананаси и банани
Конфитюр от сини сливи
Конфитюр с тиква и орехи
Необходими продукти:
- 1 кг тиква
- 1 кг захар
- 250 г орехови ядки
- няколко листа индрише
Начин на приготвяне:
Измитата и нарязана тиква се държи около 2 часа във варна вода (на 3 литра вода - 1 ч.л. утаена и прецедена гасена вар) и се измива. Захарта се кипва с равно количество вода. След като поври 20 минути се прибавят парчетата тиква. Вари се, докато се сгъсти. 5 минути преди да се снеме от котлона, се добавят ореховите ядки и индришето. Конфитюрът се насипва в буркани, които се стерилизират в продължение на 10-15 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари