26 Октомври 2012
99399
Конфитюр от портокали
Конфитюр от смокини
Конфитюр от круши
Конфитюр от дюли
Конфитюр с моркови
Конфитюр с тиква и орехи
Конфитюр от ананаси и банани
Конфитюр от сини сливи
Конфитюр от дюли
Необходими продукти:
- 2 кг дюли
- 1 кг захар
- 2 с.л. ром или гроздова ракия за всеки буркан
Начин на приготвяне:
Плодовете се почистват от мъха, измиват се, изрязва се семенната част и се нарязват на филийки (или на парченца с къдрав нож за рязане на картофи). Слагат се в широк емайлиран съд, заливат се с вода, колкото да се покрият, прибавя се захарта и се варят на умерен огън, докато омекнат. Нареждат се в буркани, заливат се със сиропа, в който са се варили и се добавя ром или ракия. Затварят се херметически.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари