26 Октомври 2012
99430
Конфитюр от портокали
Конфитюр от смокини
Конфитюр от круши
Конфитюр от дюли
Конфитюр с моркови
Конфитюр с тиква и орехи
Конфитюр от ананаси и банани
Конфитюр от сини сливи
Конфитюр от круши
3 кг круши
1 1/2 кг захар
2 ч.л. винена киселина
3-4 карамфилчета
канела на пръчки
* Нарежете измитите круши на четвъртинки, почистете ги от дръжките и семките и ги поръсете със захарта.
* Оставете ги да престоят една нощ, след което ги залейте с 2 1/2 ч.ч. вода и ги сложете да се варят на умерен огън заедно с канелата на пръчки и карамфилчетата.
* Когато сместа се посгъсти, добавете винената киселина и след 2-3 мин. отстранете съда от огъня.
* Още горещ, разлейте конфитюра в суши и затоплени буркани и ги затворете с капачките.
* Съхранявайте го на сухо и хладно място.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари