26 Октомври 2012
99406
Конфитюр от портокали
Конфитюр от смокини
Конфитюр от круши
Конфитюр от дюли
Конфитюр с моркови
Конфитюр с тиква и орехи
Конфитюр от ананаси и банани
Конфитюр от сини сливи
Конфитюр с моркови
Необходими продукти:
- 1 кг моркови
- 1 кг захар
- 1 ч.л. (5 г) винена киселина
- 1 л вода
Начин на приготвяне:
Добре узрели моркови се измиват. Остъргва им се кората и се настъргват на едро ренде. Бланшират се в гореща вода за 5-10 минути, за да се отстрани миризмата и да поомекнат. Слагат се в сгъстен захарен сироп. Вари се на силен огън до сгъстяване на сиропа. Прибавя се разтворената в гореща вода винена киселина и се вари още 2-3 минути. Бурканите се затварят след изстиването на конфитюра.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари