30 Ноември 2012
398209
Курабийки с мармалад и орехи
Курабийки с канела
Курабийки с орехи
Курабийки със свинска мас
Курабийки Класик
Коледни курабийки
Курабийки с масло и жълтъци
Лесни костенурки курабийки
Курабийки с канела
брашно - 500 г
масло - 125 г разтопено
захар - 125 г пудра
яйца - 1 жълтък
портокали - сокът от 1 брой, среден
канела - 1 с.л.
лимонтузу - 1 щипка
сода - 1 ч.л. непълна
Разбийте с дървена лъжица брашното с разтопеното горещо масло, докато се получат трохи. Прибавете пудрата захар, жълтъка, канелата и лимонтозуто, разтворено в 1 с.л. вода заедно с 1 непълна лъжичка сода бикарбонат.
Омесете добре тестото и оформете от него кръгли, полуплоски курабийки. Наредете ги в леко намазнена тава и ги изпечете в умерено силна фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари