30 Ноември 2012
398197
Курабийки с мармалад и орехи
Курабийки с канела
Курабийки с орехи
Курабийки със свинска мас
Курабийки Класик
Коледни курабийки
Курабийки с масло и жълтъци
Лесни костенурки курабийки
Курабийки със свинска мас
10 с. л. свинска мас
10 с. л. захар
2 и 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. амонячна сода
настърганата кора от 1 лимон
1 ванилия
1 ч. ч. смлени орехи
• Свинската мас се разтопява.
• Смесва се със захарта, киселото мляко и брашното, с което предварително е омесена амонячната сода.
• Ароматизира се с настърганата лимонова кора и ванилията.
• От продуктите се замесва лепкаво, меко тесто.
• Оформят се малки топки, които се овалват в смлените орехи.
• Войнишките курабии се подреждат в тавичка и се пекат в предварително загрята до 180 C фурна, докато станат златисто кафяви на цвят.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари