30 Ноември 2012
398209
Курабийки с мармалад и орехи
Курабийки с канела
Курабийки с орехи
Курабийки със свинска мас
Курабийки Класик
Коледни курабийки
Курабийки с масло и жълтъци
Лесни костенурки курабийки
Курабийки с масло и жълтъци
500 г брашно
250 г краве масло
200 г захар
5 жълтъка
5 с. л. топла вода
кората на 1 лимон
3 с. л. пудра захар
• В купа се смесват брашното, маслото, захарта, 4 жълтъка и топлата вода.
• Добавя се ситно нарязаната лимонова коричка и се омесва тесто.
• От тестото се оформят топчета и се нареждат в намазана с масло тавичка.
• Запичат се до готовност в умерена фурна.
• Изваждат се и с помощта на четка се намазват с останалия разбит жълтък.
• Поръсват се леко с пудрата захар и сладките Раиваш се пекат още 5 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари