28 Януари 2012
504841
Пържени кюфтета
Плескавица
Мусака Експрес
Кюфтета с чушки
Мусака с картофи
Пълнени чушки
Руло Стефани
Шницели с плънка
Кюфтета с млечен сос
Кюфтата яхния
Сарми с лозови листа
Татарски кюфтета
Кюфтета по Цариградски
Кюфтета по Цариградски
Необходими продукти:
0,500кг. свинска кайма
1 яйце
1 глава лук
2 филийки хляб
100мл. прясно мляко
сол
брашно
олио/зехтин
За пюрето:
0,500кг. картофи
50гр. краве масло
200мл. прясно мляко
сол
Начин на приготвяне:
Към свинската кайма се добавят яйцето, нарязания на ситно лук, солта, надробените филийки, предварително накиснати в прясното мляко, и солта. Разбърква се добре. Правят се малки кюфтенца, овалват се в брашно и се запържват от двете страни в тиган с предварително нагрята мазнина.
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Добавя се маслото и солта, залива се с горещото прясно мляко и се разбърква добре до получаване на еднородна смес.
Кюфтенцата се сервират върху картофеното пюре.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари